Mondekar na riječkom Sveučilištu sudjelovao na konferenciji o novim europskim izazovima

Rijeka - Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar sudjelovao je na konferenciji Centra za napredne studije - Jugoistočna Europa Sveučilišta u Rijeci pod nazivom “(Novi) izazovi za Europu u vremenu promjena / znanje ključni alat za bolju Europu”. 

U kontekstu pokretanja Europskoga interdisciplinarnog studija na Sveučilištu u Rijeci predstavnici akademske zajednice iz Hrvatske i drugih država članica Europske unije razgovarali su o viziji i misiji europskih studija, njihovoj interdisciplinarnosti i ulozi koju imaju u politikama Europske unije. 

Mondekar je bio govornik panela o redefiniranju europskoga projekta s temom „Kakva Europa? Kakva jugoistočna Europa? Kakav model demokracije?“. Istaknuo je da se povijesni razvoj Europske unije ne smije zaboraviti te da europski koncept integracije nije isključivo zajedničko tržište država članica. - Slijedom iskustva iz sudjelovanja u redovitom zakonodavnom postupku Unije u prvoj godini članstva, Hrvatski sabor kao nacionalni parlament države članice pridonosi održivosti Europske unije raspravljajući o aktualnim inicijativama država članica o poboljšanju funkcioniranja i njezinoj većoj demokratičnosti, zaključio je Mondekar. 
 

Author: Odbor za europske poslove