Potpredsjednica Sabora Željka Antunović primila izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović primila je u službeni posjet izaslanstvo Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Na sastanku se razgovaralo o važnosti sudjelovanja žena u političkom životu obje zemlje, a posebice u zakonodavnoj vlasti. Predsjednik Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Vinko Zorić istaknuo je da je pitanje ravnopravnosti spolova izrazito važno mjerilo demokarcije. Razgovaralo se i o izbornom zakonu Bosne i Hercegovine te mogućim modelima aktivnijeg političkoga angažmana žena.

Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović predstavila je gostima iz Bosne i Hercegovine instrumente i mjere koje je Hrvatska poduzela i poduzima na ostvarivanju ravnopravnosti spolova u svim područjima života.

Bilo je i riječi o zastupljenosti žena i muškaraca u Odboru za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora i Povjerenstvu za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Parlamentarne skupštine BiH, pri ćemu su obje strane suglasne da trenutni omjer žena i muškaraca nije zadovoljavajući.

Author: Služba za odnose s javnošću