Zastupnice Jerković i Mulić sudjeluju na zasjedanju Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Beč - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (PD SEI) Romana Jerković i članica Izaslanstva Melita Mulić sudjeluju na godišnjem zasjedanju Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative koje se održava u Beču od 17. do 19. studneoga organizaciji austrijskog parlamenta. 

Dvije glavne teme skupštine su: 25 godina Srednjoeuropske inicijative – postignuća i put prema naprijed te SEI Agenda 2014. - 2016.: Prema društvu temeljenom na znanju.

Skupština je počela sastancima triju parlamentarnih odbora. Romana Jerković jednoglasno je izabrana za potpredsjednicu Odbora za političke i unutarnje poslove, dok je Melita Mulić jednoglasno izabrana za potpredsjednicu Odbora za kulturu. 

Jerković je govorila o važnosti društva koje se temelji na znanju u kontekstu cjelokupna gospodarskog i društvenog razvoja. Istaknula je kako je znanje postalo ključni resurs na kojem se temelji gospodarski rast razvijenih zemalja. Dodala je kako je društvo utemeljeno na znanju dobro obrazovano društvo usmjereno na individualnost i osobni razvoj te ono koje se oslanja na znanje svojih građana u pokretanju inovacija, poduzetništva te dinamičnost društvenog gospodarstva. Zaključila je kako takvom društvu treba stremiti.

Sastanak će biti zaključen usvajanjem zajedničkog dokumenta PD SEI-ja.
 

Author: Ured za međunarodne i europske poslove