Neven Mimica primio senatora u Gornjem domu talijanskog parlamenta Pietra Marcenara

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je u posjet senatora u Gornjem domu parlamenta Republike Italije i člana Odbora za politička pitanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Pietra Marcenara.

Tema sastanka bila je suradnja država u regiji i pristupanje Hrvatske EU. Neven Mimica predstavio je aktualnu fazu pregovora rekavši da je europska perspektiva čitave regije iznimno važna za proces stabilizacije i napretka država u okruženju. Govoreći o stanju u regiji, sugovornici su se složili da je iznimno važno ustrajati na razvijanju suradnje na svim razinama. U tom kontekstu ključni su odnosi Hrvatske i Srbije, naglašeno je. Neven Mimica rekao je da se odnosi Hrvatske i Srbije kreću u pozitivnom smjeru, a da će Hrvatska i dalje podupirati sve susjedne zemlje na njihovom približavanju euroatlantskim integracijama. Senator u Gornjem domu talijanskog parlamenta i član Odbora za politička pitanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Pietro Marcenaro upoznao je Mimicu s Izvješćem o pomirenju i političkom dijalogu na području bivše Jugoslavije o kojem će se raspravljati na sjednici Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u siječnju iduće godine. U okviru tog razgovora sugovornici su istaknuli da Vijeće Europe igra važnu ulogu na području zaštite ljudskih prava.

Hrvatska i Italija imaju dobru i razvijenu parlamentarnu suradnju, zaključeno je, što dokazuje i skori posjet članova Odbora za europske integracije Gornjem domu talijanskog parlamenta.

Author: Služba za odnose s javnošću