Održan radni sastanak Nacionalnog odbora u proširenom sastavu

Zagreb - U Hrvatskom saboru održan radni sastanak Nacionalnog odbora u proširenom sastavu. Na sastanku su sudjelovali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, predsjednici političkih stranaka zastupljenih u Nacionalnom odboru i ministri Vlade RH.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost organizacijom radnog sastanka i inicijativom predsjednice Nacionalnog odbora Vesne Pusić.

Na sastanku se razgovaralo o konkretnim zadaćama koje su pred Republikom Hrvatskom u završnoj fazi pregovaračkog procesa s Europskom unijom. Sudionici sastanka još jednom su potvrdili da u Republici Hrvatskoj postoji politički konsenzus oko strateškog vanjskopolitičkog cilja, članstva u Europskoj uniji.

Razgovaralo se i o ispunjavanju konkretnih mjerila za poglavlja 23. - Pravosuđe i temeljna prava i 8. - Tržišno natjecanje. Razmatrale su se mogućnosti i dogovarale diplomatsko-političke aktivnosti za dovršetak pregovaračkog procesa u lipnju ove godine.

Author: Služba za odnose s javnošću