Vesna Pusić primila potpredsjednika Europskog odbora pokrajinskog parlamenta Baden-Württemberga Michaela Theurera

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić i članovi Odbora primili su u radni posjet potpredsjednika Europskog odbora pokrajinskog parlamenta Baden-Württemberga Michaela Theurera i članove Odbora.

U uvodnom dijelu sastanka potpredsjednik Europskog odbora Theurer izrazio je punu podršku Republici Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji.

Predsjednica Nacionalnog odbora Pusić predstavila je gostima osnovne funkcije Odbora u pregovaračkom procesu Republike Hrvatske s Europskom unijom, istaknuvši razmatranje pregovaračkih stajališta u ime parlamenta kao najvažniju zadaću Odbora. Pusić se osvrnula i na sastav Nacionalnog odbora, a informirala je goste i o aktualnom statusu pojedinih pregovaračkih poglavlja.

Marija Pejčinović-Burić, članica Nacionalnog odbora zahvalila je na konkretnim projektima pomoći koje je do sada pokrajina Baden-Württemberg uputila Hrvatskoj, a predstavila je gostima i statističke podatke o podršci hrvatske javnosti prema pristupanju EU od otvaranja pregovora s EU pa sve do danas. Milorad Pupovac istaknuo je važnost jačanja uloge parlamenta u pregovaračkom procesu s EU.

Author: Služba za odnose s javnošću