Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primio veleposlanika Države Izrael Yosefa Amranija

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac sastao se s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yosefom Amranijem. 

Središnja tema razgovora bili su bilateralni odnosi dviju zemalja koji su ocijenjeni dobrima. Zamjetan je daljnji pozitivan razvoj odnosa dviju zemalja, složili su se sugovornici, kako na području parlamentarne suradnje tako i na razini izvršne vlasti što potvrđuje i najavljeni posjet premijerke Jadranke Kosor Državi Izrael. Veleposlanik Yosef Amrani rekao je da postoji veliko zanimanje za ulaganjem u Hrvatsku, a potrebno je i ojačati suradnju na projektima strateške suradnje dviju država.

Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac upoznao je gosta s aktualnom fazom pregovora za pristupanje Europskoj uniji. Uz završetak pregovora, Hrvatska je odlučna nastaviti snažnu borbu protiv korupcije, dodao je. Veleposlanik Amrani osvrnuo se na situaciju na Bliskom istoku vezanu za proces mirovnih pregovora, naglasivši da je Izrael posvećen pronalasku mirnog rješenja. 

Author: Služba za odnose s javnošću