Davor Božinović primio švicarskog veleposlanika Stefana Estermanna

Zagreb – Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Božinović primio je veleposlanika Švicarske Konfederacije Stefana Estermanna.
 
Sugovornici su uvodno potvrdili vrlo dobre bilateralne odnose dviju zemalja, istaknuvši važnost jačanja suradnje na parlamentarnoj razini. Veleposlanik Estermann podsjetio je na vrlo važnu i brojnu zajednicu Hrvata koji žive u Švicarskoj. - Ponosni smo na Hrvatsku zajednicu koja je odlično integrirana u švicarsko društvo te značajno doprinosi prijateljskim odnosima Švicarske i Hrvatske, dodao je veleposlanik Estermann. 
 
Razgovaralo se i o partnerskim odnosima Švicarske i Europske unije. Iako Švicarska nije članica Unije, vrlo smo dobro povezani s EU-om te surađujemo aktivno na različitim područjima, istaknuo je Stefan Estermann. Veleposlanik se osvrnuo i na gospodarsku suradnju Hrvatske i Švicarske te naglasio interes švicarskih kompanija za investiranjem u Hrvatsku.   
 
Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Božinović i veleposlanik Estermann razmijenili su mišljenja i o aktualnim izazovima europske i globalne sigurnosne politike te o novim aktivnostima u kontekstu švicarskog predsjedanja OESS-om. 

Author: Služba za medije