Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić održala sastanak s veleposlanicima država članica EU

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić održala je sastanak s veleposlanicima država članica Europske unije. Sastanku su prisustvovali i članovi Nacionalnog odbora Neven Mimica, Marija Pejčinović Burić i Milorad Pupovac, koji su na poziv ministra vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke boravili u Berlinu od 10. do 15. travnja 2011. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici devetnaest država članica, od čega četrnaest veleposlanika. Cilj sastanka bio je informiranje veleposlanika zemalja članica o procesu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te koracima koji su poduzeti kako bi pregovori što prije bili dovršeni. Poseban naglasak bio je na aktivnostima članova Nacionalnog odbora u predstavljanju rezultata reformi u Hrvatskoj predstavnicima zemalja članica Europske unije.

Predsjednica Nacionalnog odbora još je jednom naglasila postojanje konsenzusa svih relevantnih političkih stranaka oko članstva u Europskoj uniji te iznijela razloge zbog kojih je završetak pregovora u lipnju iznimno važan. Članovi Odbora su izvijestili veleposlanike o rezultatima nedavnog posjeta Njemačkoj te su potom predsjednica i članovi Odbora odgovarali na pitanja veleposlanika u vezi sa završetkom pregovora o pristupanju, nedavnih rezultata istraživanja javnog mnijenja i pada podrške članstvu u Europskoj uniji slijedom presuda suda u Haagu, napretka u Poglavlju 23. – Pravosuđe i temeljna prava te komunikacijskoj strategiji.

Author: Nacionalni odbor