Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Tonino Picula primio izaslanstvo Nacionalnog savjeta za Europske integracije Crne Gore

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Tonino Picula i članovi Odbora primili su u posjet izaslanstvo Nacionalnog savjeta za Europske integracije Crne Gore.

U uvodnom dijelu sastanka Tonino Picula pozdravio je uspjehe Crne Gore na putu prema euroatlantskim integracijama dodavši da Hrvatska snažno podupire sve susjedne zemlje na tom putu. Predsjednik Nacionalnog savjeta Nebojša Medojević odgovorio je da je hrvatsko iskustvo iznimno važno za Crnu Goru. I sama svrha ovog posjeta je upoznavanje s hrvatskim institucijama i poticaj za unapređenje suradnje, naglasio je.

Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Tonino Picula predstavio je najvažnije faze pregovora, posebno se usredotočivši na korištenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU, restrukturiranje gospodarstva te reformu pravosuđa i javne uprave. Intenzivnije uključivanje parlamenta u proces pregovora za Hrvatsku se pokazalo kao pozitivno iskustvo, dodao je. 

U kontekstu pregovora, član Odbora Mario Zubović istaknuo je pozitivnu ulogu parlamentarne diplomacije. Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja dvaju parlamenata u idućem razdoblju. 

Author: Služba za odnose s javnošću