Mondekar i Gjurković primili zamjenika glavnog direktora Opće uprave za ekonomske i financijske poslove Europske komisije Deroosea

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar i predsjednik Odbora za financije i državni proračun Srđan Gjurković s članovima odbora primili su zamjenika glavnog direktora Opće uprave za ekonomske i financijske poslove Europske komisije Servaasa Deroosea.
 
U uvodnom dijelu sastanka zamjenik glavnog direktora Opće uprave za ekonomske i financijske poslove Europske komisije Servaas Deroose predstavio je zastupnicima Godišnji pregled rasta kojim se obilježava novi ciklus Europskog semestra i Izvješće o mehanizmu upozorenja u okviru makroekonomskih neravnoteža za države članice Europske unije. 
 
Servaas Deroose istaknuo je mjere koje predlaže nova Europska komisija u kontekstu gospodarske i socijalne politike Hrvatske za 2015. Posebno je naglasio važnost poticanja ulaganja, nastavak provođenja strukturnih reformi te postizanje fiskalne odgovornosti. - Također je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se oživjelo poslovanje i poboljšala investicijska klima, dodao je Deroose. 
 
Tijekom rasprave sudionici su ocijenili važnim uključivanje Hrvatskog sabora u aktivnosti oko Europskog semestra, a što je redovna praksa drugih nacionalnih parlamenta zemalja članica Europske unije. 
 
U završnom dijelu sastanka sugovornici su potvrdili važnost partnerskog djelovanja Europske komisije i Hrvatske u razradi i provedbi navedenih mjera radi ostvarenja učinkovitih ekonomskih rezultata. 

Author: Služba za medije