Gordan Jandroković primio veleposlanicu Walaas

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković primio je u radni posjet veleposlanicu Kraljevine Norveške Elisabeth Walaas.

Gordan Jandroković upoznao je veleposlanicu sa strukturom i načinom rada Odbora za vanjsku politiku koji trenutno vodi živu međunarodnu suradnju, u okviru čega je posebno istaknuo konsenzus svih političkih stranaka u RH oko najvažnijih vanjskopolitičkih pitanja. U razgovoru su naglašeni vrlo dobri odnosi između dvije zemlje koje ne opterećuju nikakva otvorena pitanja. Kao posebno bitan segment daljnjeg unapređivanja odnosa, istaknuta je mogućnost povećavanja gospodarske suradnje i trgovinske razmjene prije svega na područjima turizma, ribarstva i brodogradnje. Veleposlanica je izrazila želju da Hrvatska postane predvodnik razvoja čitave regije, te je potvrdila nastavak potpore Hrvatskoj na njezinom putu k punopravnom članstvu u EU i NATO-u.

U nastavku razgovora razmijenjena su iskustva o tekućim izazovima obiju zemalja na području vanjske politike. Gordan Jandroković rekao je da su današnje optimistične izjave predsjednika Europske komisije Josea Manuela Durao Barrosa i voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorgea Fuentesa Manzonisa Vilallonge jasan signal Hrvatskoj da je na dobrom putu. Ipak, dodao je, Hrvatsku još čeka dug put dovršavanja započetih reformi i nastavka pregovora s EU.