Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio australsku veleposlanicu Beverly Mercer

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica održao je sastanak s veleposlanicom Australije u RH Beverly Mercer.

Sugovornici su se uvodno složili da su odnosi Hrvatske i Australije tradicionalno dobri i bez otvorenih pitanja. U kratkom razgovoru potpredsjednik Sabora Neven Mimica upoznao je veleposlanicu s aktualnom fazom hrvatskih pregovora o pristupanju. Izrazivši uvjerenje da će pregovori biti zaključeni do sredine sljedeće godine, osvrnuo se na dva najzahtjevnija poglavlja, poglavlje 23. Pravosuđe i temeljna prava te poglavlje 8. Tržišno natjecanje. 

Restrukturiranje brodogradnje, naglasio je, sigurno je među najtežim izazovima u predstojećem razdoblju. Govoreći o aktualnoj situaciji, Neven Mimica rekao je da se posljedice gospodarske krize još uvijek osjećaju, no to ne bi trebalo utjecati na dinamiku pregovora, naglasio je. Razgovor je zaključen dogovorom o daljnjoj suradnji. 

Author: Služba za odnose s javnošću