Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila veleposlanike Srbije i Izraela

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić održala je sastanak s veleposlanikom Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Stanimirom Vukićevićem i s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yosefom Amranijem. 
 
Na sastanku s veleposlanikom Srbije Vukičevićem razgovaralo se o mogućoj suradnji na „europskim projektima“ kao i o mogućnostima transfera hrvatskog znanja i iskustava koja mogu poslužiti Srbiji na njezinom putu u Europsku uniju.
 
Govoreći o stanju u regiji sugovornici su razmijenili stajališta i o gospodarskoj prekograničnoj suradnji te načinima njezina intenziviranja. Vesna Pusić kazala je da podupire europsku perspektivu susjednih zemalja što će dodatno osnažiti stabilnost regije. Bilo je riječi i o trenutačnoj fazi pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom. 
 
Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić i veleposlanik Izraela Yosef Amrani razgovarali su o intenziviranju suradnje dviju zemlja s naglaskom na mogućnost rasta izraelskih investicija u Hrvatsku. Sugovornici su se složili da postoji velik prostor za privlačenje kvalitetnih investitora te povećanja trgovinske razmjene. U okviru razgovora o razvoju bilateralnih odnosa, veleposlanik Amrani upoznao je Vesnu Pusić s posjetom premijerke Jadranke Kosor Izraelu, najavljenim za početak sljedeće godine.
  
Na sastanku je bilo riječi i o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić upoznala je sugovornika s trenutačnom fazom pristupnih pregovora izrazivši pritom uvjerenje da će Hrvatska dovršiti pregovore za vrijeme mađarskog predsjedanja Europskom unijom.
 
Oba razgovora zaključena su dogovorom o daljnjoj suradnji.

Author: Služba za odnose s javnošću