Boris Kunst i članovi Odbora za rad i socijalno partnerstvo uputili čestitke povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Zagreb - Predsjednik Odbora za rad i socijalno partnerstvo Boris Kunst i članovi Odbora uputili su čestitke povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca.

"Uime Odbora za rad i socijalno partnerstvo upućujem čestitke osobama s invaliditetom povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Jedan od prioriteta našeg Odbora je promicanje prava i djelovanja radi unapređenja položaja svih osoba s invaliditetom, njihovih obitelji, saveza i udruga invalida. Podržavamo sve aktivnosti, svaki trud kojim se osposobljavaju i uključuju osobe s invaliditetom u sva područja svakodnevnog života.

Nažalost, još se uvijek mnoge osobe s invaliditetom nalaze na marginama društva, zato podsjećamo sve državne i lokalne institucije da uz više razumijevanja i humanosti budu majka, a ne maćeha osobama s invaliditetom. Svi zajedno tim osobama moramo pomoći u svakodnevnom životu, a posebno kod zapošljavanja, jer zaposlenje osobi s invaliditetom znači više od samog radnog mjesta. 

Pozivamo sve poslodavce da ne bagateliziraju zdravlje radnika štedeći na zaštitnim sredstvima jer se zdrav radnik višestruko isplati poslodavcu i društvu.

Još jednom izražavamo želju da obilježavanje vašeg Dana osjetite kao potporu cijele društvene zajednice za vaše aktivno uključivanje u sve segmente društvenog života."

Author: Odbor za rad i socijalno partnerstvo