Milorad Pupovac primio izaslanstvo Odbora za europske poslove češkog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primio je u posjet izaslanstvo Odbora za europske poslove Zastupničkog doma parlamenta Češke Republike.

Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac uvodno je istaknuo da je Hrvatska do danas učinila mnogo u pregovorima i reformama te se približava vrijeme zaključenja pregovora o pristupanju. Čak i oni procesi koji nisu zaključeni, dosegli su točku s koje nema povratka natrag, dodao je. Predsjednika Odbora za europske poslove Češke zanimala su prava pripadnika nacionalnih manjina te rješavanje preostalih problema na području povratka izbjeglica i suđenja za ratne zločine. Milorad Pupovac predstavio je zakonska rješenja koja pokrivaju prava nacionalnih manjina te je zaključio da je Hrvatska u fazi rješavanja imovinsko-pravnih pitanja izbjeglica i njihova povratka. Govoreći o suđenjima za ratne zločine, rekao je da smatra da je potrebna daljnja suradnja pravosuđa država regije. 

Predsjednik Odbora za europske poslove Jan Bauer istaknuo je da će Češka i dalje snažno podupirati Hrvatsku posebno u ovoj, završnoj, fazi pregovora. Dvije zemlje njeguju prijateljske odnose, složili su se, što je dobra platforma za intenziviranje suradnje u okviru Europske unije.

Author: Služba za odnose s javnošću