Vesna Pusić primila ravnatelja Uprave za Europsku uniju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Francuske Jean-Michela Casu

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je u posjet ravnatelja Uprave za Europsku uniju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Francuske Republike Jean-Michela Casu. 

Razgovor je bio tehničkog karaktera, a središnje teme bile su završetak hrvatskih pristupnih pregovora te raspored važnijih događaja u sljedećem razdoblju. Ravnatelj Uprave za Europsku uniju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Francuske Jean-Michel Casa istaknuo je u razgovoru da Francuska snažno podupire što skorije zaključenje pregovora te je u tom svjetlu i predložena mogućnost nekog oblika praćenja onoga što je učinjeno u razdoblju od zaključenja pregovora do pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo u EU. 

Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić predstavila je provedene reforme rekavši da će Hrvatska, ponajprije zbog sebe same, nastaviti s implemenacijom denesenih zakona i provođenjem reformskih procesa i u sljedećem radoblju. Govoreći o predstojećem rasporedu, Vesna Pusić istaknula je da je referendum o pristupanju potrebno odvojiti od nadolazećih parlamentarnih izbora. Dogovoren je nastavak suradnje.

Author: Služba za odnose s javnošću