Ivan Jarnjak i Vesna Pusić primili ministra obrane Slovačke Lubomira Galka

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak primio je ministra obrane Slovačke Republike Lubomira Galka. Na sastanku je sudjelovala i predsjednica Nacionalnog Odbora Vesna Pusić.
           
U uvodnom dijelu sastanka potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak kazao je da su bilateralni odnosi Slovačke i Hrvatske sjajni i bez otvorenih pitanja. Dvije prijateljske zemlje surađuju na raznim područjima uz vrlo dinamičan politički dijalog, suglasni su sugovornici. Potpredsjednik Sabora Jarnjak osvrnuo se na netom održanu dvadesetogodišnju obljetnicu postojanja Hrvatske vojske, pri čemu je ministar obrane Slovačke Galko uputio čestitke.
 
U nastavku razgovora predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić predstavila je gostima završnu fazu pregovaračkog procesa Hrvatske s Europskom unijom, istaknuvši kako se zaključenje pregovaračkog procesa očekuje krajem lipnja ove godine.

Slovačka daje punu podršku Hrvatskoj u njenim nastojanjima za što skorije članstvo u Europskoj uniji, istaknuo je ministar Galko. Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji je za nas vrlo važno i dobro došlo, a Slovačka će biti i jedna od prvih zemalja koja će ratificirati Ugovor o pristupanju Hrvatske u članstvo EU, istaknuo je ministar.

Razgovaralo se i o suradnji u okviru NATO saveza, posebice o aktivnostima Hrvatske vojske u Afganistanu u okviru mirovne misije.
 
Ministar obrane Slovače Republike Galko zaključio je sastanak riječima: "Republiku Hrvatsku od članstva u Europskoj uniji dijele centimetri", a Slovačka je i u toj završnoj fazi podupire.

Author: Služba za odnose s javnošću