Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila izaslanstvo Skupine prijateljstva Velika Britanija - Hrvatska

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Hrvatskoga sabora Vesna Pusić primila je izaslanstvo Skupine prijateljstva Velika Britanija - Hrvatska.

Teme razgovora bile su uloga parlamenta u pregovaračkom procesu Hrvatske s Europskom unijom, završetak pregovora i nastavak provođenja reformi. Hrvatski sabor je radio vrlo aktivno u procesu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije, kazala je Pusić. Nacionalni odbor, kao posebno tijelo Hrvatskoga sabora, imao je značajnu ulogu u raspravljanju i odobravanju pregovaračkih stajališta za sva pregovaračka poglavlja. 

U nastavku je predsjednica Nacionalnog odbora Pusić predstavila gostima iz Velike Britanije reforme koje je Hrvatska do sada napravila, posebice na području pravosuđa. Istaknula je važnost nastavka implementacije zakona i provođenja procesa reformi u budućnosti. Razgovaralo se još i o podršci javnosti ulasku RH u EU te o rekonstrukciji brodogradilišta.

U završnom dijelu sastanka gosti iz Velike Britanije pozvali su predsjednicu Nacionalnog odbora Vesnu Pusić u uzvratni posjet britanskom parlamentu.
 

Author: Služba za odnose s javnošću