Frano Matušić primio izaslanstvo Odbora za europske integracije ukrajinskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Frano Matušić s članovima Odbora primio je izaslanstvo Odbora za europske integracije ukrajinskog parlamenta. 


Na sastanku se razgovaralo o bilateralnim odnosima dviju zemalja, europskoj perspektivi Ukrajine i završetku pregovaračkog procesa Republike Hrvatske s Europskom unijom. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić istaknuo je da su odnosi dviju zemalja odlični i bez otvorenih pitanja. Suradnja hrvatskih županija i ukrajinskih oblasti odvija se vrlo intenzivno kao i suradnja na području kulture. 

Predsjednik Odbora za europske integracije Vrhovne Rade Ukrajine Boris Ivanovič Tarasjuk čestitao je na završetku pregovaračkog procesa s Europskom unijom. Odnosi Hrvatske i Ukrajine su prijateljski i svakodnevno se produbljuju na različitim razinama, kazao je. 

Sugovornici su razmijenili mišljenja i stavove o hrvatskom pregovaračkom putu, pri čemu je Frano Matušić istaknuo da Hrvatska podupire europsku perspektivu Ukrajine i da će svoja iskustva iz pregovaračkog procesa sa zadovoljstvom podijeliti s Ukrajinom. "Ukrajina slijedi smjer europskih standarda i pripada civilizacijskom krugu europskih naroda", kazao je Matušić. 

U nastavku se razgovaralo o aktivnostima Hrvatskoga sabora u procesu usklađivanja hrvatskog zakonodavstava s pravnom stečevinom Europske unije te o potencijalima suradnje na području turizma. 

Author: Služba za odnose s javnošću