Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić primio makedonskog ministra vanjskih poslova Nikolu Popovskog

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić primio je ministra vanjskih poslova Republike Makedonije Nikolu Popovskog. 

Sugovornici su suglasni da su bilateralni odnosi dviju zemalja odlični i bez otvorenih pitanja. Gospodarska suradnja ima potencijala za daljnji razvoj, poglavito na planu infrastrukturnih projekata, slažu se Matušić i Popovski. 

U nastavku razgovora Frano Matušić izrazio je žaljenje što Makedonija nije postala članica NATO saveza zajedno s Hrvatskom. "Očekujem da će Makedonija nastaviti svoj put prema euroatlanskim integracijama, a Hrvatska će joj na tom putu pomoći svojim znanjem i iskustvima", ustvrdio je Matušić. "Možete računati na našu prijateljsku podršku", zaključio je.

Ministar vanjskih poslova Makedonije Nikola Popovski kazao je da Makedonija može mnogo toga naučiti od Hrvatske, posebice iz pregovaračkog procesa koji je bio dug, ali uspješan te predstavlja "veliki kapital" za regiju. Makedonija je već duže vrijeme zemlja kandidat za Europsku uniju, a nakon ulaska Hrvatske u punopravno članstvo, Makedonija će dobiti dodatni "vjetar u leđa", kazao je ministar. 

Susret je zaključen dogovorom o budućoj suradnji.

Author: Služba za odnose s javnošću