Uručene "Nagrade Ivan Filipović" istaknutim prosvjetnim djelatnicima

Zagreb - Istaknutim prosvjetnim djelatnicima svečano su dodijeljene dvije "Nagrade Ivan Filipović" za životno djelo te četrnaest godišnjih nagrada za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2010. godinu. Nagrade su dobitnicima uručili predsjednik Odbora za dodjelu "Nagrade Ivan Filipović" Petar Selem i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs.

Predsjednik Odbora Selem u pozdravnom govoru je "Nagradu Ivan Filipović" opisao kao nagradu "koja nam je svima posebno na srcu jer odaje priznanje i poštovanje samozatajnoj prosvjetnoj profesiji". "Vi ste dokaz i jamstvo da Hrvatska ima pravo na nadu, pravo na budućnost", kazao je profesor Selem. Pozvao je dobitnike nagrada i ostale prosvjetne radnike da nastave braniti temeljne i trajne vrijednosti: obitelj, domoljublje, kult rada i ljubav prema knjizi te da, bez obzira na okolnosti, ne dopuste njihovu inverziju i relativizaciju.

Prisutnima se u ime laureata obratila ovogodišnja dobitnica nagrade za životno djelo Ljilja Vokić, a dobitnicima je čestitao i ministar Fuchs u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i u ime predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor.

Author: Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu