Gvozden Srećko Flego primio mađarskoga veleposlanika Magyara

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Gvozden Srećko Flego primio je danas veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj Józsefa Zoltana Magyara.

Središnja tema razgovora bila je Izvješće o situaciji u Mađarskoj nakon usvajanja Rezolucije 1941 (2013) Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, a o kojem će se raspravljati tijekom trećega godišnjeg zasjedanja PSVE-a u lipnju 2015. godine. Veleposlanik je istaknuo kako je Mađarska učinila mnoge pomake u područjima koja su pod posebnom pažnjom PSVE-a te kako je postignut velik napredak u vezi s prijašnjim preporukama PSVE-a.
 
Gvozden Srećko Flego, koji je ujedno i izvjestitelj za mišljenje o stanju u medijima za tu raspravu, rekao je kako prema analizama stručnjaka za određena područja i dalje postoji potreba za poboljšanjem stanja medija u Mađarskoj te je istaknuo važnost slobode medija za daljnji razvitak demokracije i unaprjeđenje svih vidova ljudskih prava. Također je istaknuo kako će se njegovo mišljenje temeljiti isključivo na nalazima stručnjaka, ponajviše stručnoj analizi i preporukama Venecijanske komisije. 
 
Na kraju sastanka sugovornici su dogovorili daljnju suradnju.
 

Author: Ured za međunarodne i europske poslove