Potpredsjednica Sabora Vesna Pusić primila u službeni posjet ministra obrane Češke Republike Karela Kühnla

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora, gospođa Vesna Pusić, primila je u službeni posjet ministra obrane Češke Republike Karela Kühnla s izaslanstvom. Sastanku je bio nazočan i Neven Mimica, predsjednik Odbora za europske integracije. 

Karel Kühnl je izrazio punu potporu naporima Republike Hrvatske u integraciji u Eurospku uniju i NATO te je dodao da Europska unija ne može biti potpuna bez Hrvatske, jer Hrvatska predstavlja dio Europe. Na sastanku se razgovaralo o iskustvima Češke Republike u tranzicijskom razdoblju pristupanja Europskoj uniji. 

Govoreći o reformama koje je nužno poduzeti u procesu pristupanja, rekao je da  ne bi trebale biti usmjerene samo radi članstva u Europskoj uniji, već radi interesa i dobrobiti građana, kakav pristup će građani i podržati. Osvrnuo se na vrijeme kad je Češka provodila svoje reforme koje su bile usmjerene jedino priključenju što je izazvalo negativne stavove javnosti. 

Potpredsjednica Hrvatskoga sabora, Vesna Pusić, složila se s ministrom da je jako važno razviti komunikacijsku strategiju kako bi javnost bila što potpunije informirana o tome što nudi članstvo u Europskoj uniji. Na kraju sastanka ministar Karel Kühnl  je istaknuo prednosti koje donosi članstvo u Europskoj uniji, prije svega ekonomski i gospodarski razvoj te razvoj turizma.