Mato Arlović, Vesna Pusić i Luka Bebić primili veleposlanika Republike Finske

Zagreb - Potpredsjednici Hrvatskoga sabora mr. sc. Mato Arlović, dr. sc. Vesna Pusić i g. Luka Bebić primili su u radni posjet veleposlanika Republike Finske u Republici Hrvatskoj Ilpu Manninena. 
Teme razgovora bile su aktualna politička situacija u Hrvatskoj nakon izbora, nastojanja naše zemlje glede euroatlantskih integracija, te mogućnosti suradnje Hrvatske i Finske. 
U vezi s članstvom u Europskoj uniji i NATO-paktu nema promjene politike u Hrvatskoj, naglasio je u razgovoru potpredsjednik Arlović, dodavši kako će njegova stranka glede tih pitanja ostati na tragu državnog konsenzusa, dok će u ostalim saborskim raspravama biti konstruktivna oporba. Finskog veleposlanika posebno je zanimalo na koji će način Hrvatska ostvariti strateške ciljeve, na što mu je potpredsjednik Arlović odgovorio da je oporba spremna na svaki dijalog. 
Na pitanje što smatra ključnim pitanjima hrvatske politike u bližoj budućnosti, potpredsjednica Vesna Pusić odgovorila je da je to razvoj hrvatskog regionalizma, te izjednačavanje regija u ekonomskom i svakom drugom pogledu. Sličnost Finske i Hrvatske sugovornici su vidjeli u potencijalima koje nude otoci jedne i druge zemlje. 
U razgovoru s potpredsjednikom g. Lukom Bebićem g. Manninen osvrnuo se na odnos snaga vlasti i oporbe u parlamentu. Potpredsjednik Bebić istaknuo je da to za aktualnu vlast predstavlja samo dodatni poriv da zakonski prijedlozi budu što bolje pripremljeni. Na pitanje o najavljenim mjerama u poreznom sustavu, potpredsjednik Bebić je kao primjer kojeg se Vlada drži istaknuo Republiku Irsku koja je smanjenjem poreza pridonijela većim stranim ulaganjima i punijoj državnoj kasi. Na kraju razgovora zaključeno je da će na gospodarskom planu Hrvatskoj itekako biti korisna iskustva Finske, s čime se složio i g. Manninen.