Predsjednik saborskoga Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je u službeni posjet koordinatora za Pakt o stabilnosti za jugoistočnu Europu Erharda Buseka

Zagreb - Predsjednik saborskoga Odbora za europske integracije mr. sc. Neven Mimica primio je u službeni posjet dr. Erharda Buseka, koordinatora za Pakt o stabilnosti za jugoistočnu Europu i bivšega vicekancelara Republike Austrije.

Tema razgovora bila je nužnost što bolje suradnje među državama jugoistoka Europe što bi ih dovelo približavanju članstvu u Europskoj Uniji. 
Dr. Erhard Busek iskazao je stav kako Europska unija mora razmišljati o stabilnosti ove regije i nastojati da među susjedima zavlada povjerenje i suradnja. Naglašeno je da je vrijeme ratova iza nas, ali posljedice koje su ostavili iza sebe stvarnost su. Svoju zadaću stoga vide u rješavanju pitanja kao što je povratak izbjeglica, odnosno imovine.

Mr. Mimica dodao je kako suradnju u regiji drži značajnim čimbenikom pridruživanja Hrvatske Europskoj Uniji, a ne vraćanjem u neke bivše državne asocijacije istaknuvši da će Odbor za europske integracije nastojati dati svoj maksimalni doprinos u tom smjeru. Smatra da su dosadašnja hrvatska dostignuća prema eurointegracijama ohrabrujuća za zemlje regije te predstavljaju primjer koji bi svakako trebalo slijediti.