Jozo Radoš primio zastupnika u nizozemskom parlamentu Fransa Timmermansa

Zagreb - Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Jozo Radoš primio je u službeni posjet zastupnika nizozemskog parlamenta i člana Odbora za vanjsku politiku Fransa Timmermansa. 

Zastupnik Timmermans čestitao je Hrvatskoj na uspješno zaključenim pregovorima i skorom članstvu u Europskoj uniji. Rekao je da su Republika Hrvatska i Kraljevina Nizozemska u proteklom periodu ostvarile vrlo uspješnu suradnju na području pravosuđa. Istaknuo je dvije činjenice za koje drži da su obilježile pristupanje Hrvatske EU: prva je ta da je Hrvatska svojim reformskim naporima i ostvarenim rezultatima dostigla takav stupanj razvoja koji nadmašuje neke zemlje članice Europske unije, a druga je da su građani Hrvatske realistični u očekivanjima od budućeg članstva Hrvatske u EU. Jedna od tema bila je kandidatura zastupnika Timmermansa na položaj povjerenika za ljudska prava Vijeća Europe. Zastupnik Timmermans izrazio je nadu da će hrvatsko parlamentarno izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe podržati njegovu kandidaturu.

Zastupnik Radoš istaknuo je značaj koji za Republiku Hrvatsku ima provedena reforma pravosuđa. Posebno se osvrnuo na važnost uvođenja objektivnih i transparentnih kriterija za izbor i napredovanje sudaca, što je u isključivoj nadležnosti struke, a ne politike. Čestitao je zastupniku Timmermansu na kandidaturi za važno mjesto povjerenika za ljudska prava Vijeća Europe.

Author: Služba za odnose s javnošću