Pupovac razgovarao s francuskim izaslanstvom o problemu izbjeglica

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio je izaslanstvo francuskoga veleposlanstva u Zagrebu i francuske Državne škole za javnu upravu (ENA) u sastavu Benoit Knopper, Eli Hadzhieva i Laurence Rouget-Le Clech.

Glavna tema sastanka bila je aktualna izbjeglička kriza s posebnim fokusom na situaciju u Hrvatskoj. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac izložio je kako se Hrvatska nosi s problemom izbjeglica, posebno se osvrnuvši na prošlotjedni izbjeglički val koji je zahvatio našu zemlju. - Hrvatska se pripremala za dolazak izbjeglica u skladu s preporukama iz Bruxellesa te predviđenim kvotama, no na kraju je broj izbjeglica višestruko premašio očekivanja. 

U nastavku se razgovaralo o dosadašnjoj reakciji EU-a na izbjegličku krizu te o budućoj koordinaciji i komunikaciji o problemu izbjeglica na europskoj i regionalnoj razini. Pritom je Pupovac istaknuo kako je nužan strateški pristup Europske unije koji bi se odrazio i na regionalnu razinu. 

– Hrvatska je spremna podijeliti solidarnost i međunarodne obveze u okviru naših kapaciteta, istaknuo je Pupovac. Sugovornici su razmijenili mišljenja i o humanitarnoj dimenziji te o sigurnosnim vidovima izbjegličke krize.
 

Author: Služba za medije