Gvozden Srećko Flego primio japanskog veleposlanika Yoshija Tamuru

Zagreb - Zastupnik u Hrvatskom saboru Gvozden Srećko Flego primio je veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Yoshija Tamuru. 

Sugovornici su razmijenili stajališta o bilateralnim odnosima Japana i Hrvatske. Suradnja dviju zemalja je zadovoljavajuća na mnogim područjima, a posebice se to vidi na polju kulture, znanosti i umjetnosti te turizmu. Gospodarska suradnja ima velik potencijal koji treba iskoristiti, slažu se sugovornici. Intenziviranje suradnje na tom području treba poticati organizacijom ekonomskih susreta kako bi se i to područje pokrenulo, kazao je zastupnik Flego. Osvrnuvši se na razorni potres koji je zahvatio regiju Tohoku početkom prošle godine, veleposlanik Tamura istaknuo je da je impresioniran suosjećanjem i pažnjom hrvatskoga naroda te se ovom prilikom zahvalio na iskrenoj podršci i pomoći.

U nastavku se razgovaralo o aktivnostima Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Japan pod vodstvom zastupnika Gvozdena Srećka Flege u prošlom sazivu Hrvatskoga sabora. Veleposlanik Tamura i zastupnik Flego suglasni su da su aktivnosti Skupine prijateljstva svakako pridonijele jačanju bilateralnih veza i razvoju prijateljskih odnosa. Bilo je riječi i globalnoj ekonomskoj krizi te njezinu utjecaju na gospodarstvo Hrvatske.

Author: Služba za odnose s javnošću