Milorad Pupovac primio ruskoga veleposlanika Anvara Azimova

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac održao je u petak sastanak s veleposlanikom Rusije u Hrvatskoj Anvarom Azimovom.

Jačanje bilateralnih odnosa, intenziviranje kontakata na razini parlamenata, posebno dvaju odbora za vanjsku politiku i međuparlamentarnih skupina prijateljstva, bile su središnje teme razgovora predsjednika Odbora za vanjsku politiku Milorada Pupovca i veleposlanika Rusije Anvara Azimova.

– Iako je posljednjih godina došlo do pada intenziteta u međusobnim odnosima, Rusija želi tradicionalno prijateljske odnose s Hrvatskom obnoviti, ojačati i proširiti na brojnim područjima, rekao je veleposlanik Azimov. Podsjetio je kako će se uskoro obilježiti dvadeset i peta godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Rusije što je, među ostalim, odlična prilika za pokretanje brojnih kulturnih projekata.

Pupovac je istaknuo važnost nastavka međusobnih razgovora hrvatskih i ruskih parlamentaraca i diplomata o svim važnim temama kako iz područja bilateralnih odnosa, tako i o aktualnim zbivanjima u regiji i svijetu. Sugovornici su se složili kako bi značajan poticaj razvoju odnosa mogle dati i razmjene posjeta hrvatskih i ruskih izaslanstava na visokoj i najvišoj razini.
 

Author: Služba za medije