Dragica Zgrebec i Davor Božinović primili izaslanstvo kineskoga grada Yangzhoua

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec održala je sastanak s izaslanstvom kineskoga grada Yangzhoua. Na sastanku je nazočio i predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Božinović.
 
U uvodnome dijelu sastanka potpredsjednica Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec podsjetila je na prošlogodišnji posjet Kini predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke s gospodarskom delegacijom. Zahvalila je kineskoj veleposlanici na velikome angažmanu u povezivanju dviju zemalja na kulturnome i turističkom  planu. – Veseli nas što imamo vrlo učestale posjete na različitim političkim razinama te sukladno tome očekujemo da će se intenzivirati i gospodarska suradnja dviju zemalja, istaknula je potpredsjednica Zgrebec. 
 
Zamjenik direktora Stalnog vijeća Narodnoga kongresa grada Yangzhoua Chen Weiqing zahvalio je predsjedniku Hrvatskoga sabora Josipu Leki na unapređenju odnosa grada Yangzhoua i Hrvatskoga sabora. Chen Weiqing potvrdio je da kinesko izaslanstvo pregovara s hrvatskom stranom o obnavljanju Kineskoga paviljona na Zagrebačkome velesajmu. Kinesko izaslanstvo posjetilo je i Korčulu te s gradskom upravom razmijenilo ideje o zajedničkoj promociji Marka Pola, dodao je.
 
U nastavku je bilo riječi o gospodarskim aktivnostima koje poduzima kineska strana u kontekstu poticanja investicija u Hrvatskoj. – Hrvatska može biti početna točka za ulazak Kine na veliko tržište Europske unije, istaknula je Zgrebec. 

- Snažno podržavam vaš ekonomski angažman ne samo u RH nego i na zajedničkom tržištu EU-a, kazao je predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Božinović.  

  
 
 

Author: Služba za medije