Voditelj Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva Šemso Tanković primio veleposlanika Islamske Republike Iran Jafara Shamsiana

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru dr. sc. Šemso Tanković primio je danas u radni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Jafara Shamsiana. 
Iranski veleposlanik naglasio je da je Iran jedna od prvih država koja je priznala neovisnost Republike Hrvatske i od tada dvije države imaju prijateljske i kvalitetne odnose na političkom i kulturnom planu. U tom smislu njeguje se i dobra parlamentarna suradnja.
U razgovorima je istaknuto da gospodarska razmjena nije na zadovoljavajućoj razini pa će se u budućnosti dati prioritet upravo ovoj suradnji. Stavovi dviju država o međunarodnim pitanjima bliski su, pa tako i kada je riječ o iračkom i palestinskom pitanju. Ujedinjeni narodi trebaju biti nezamjenjiv politički faktor u rješavanju svih sukoba u svijetu, a svaka međunarodna akcija morala bi se odvijati pod nadležnošću UN-a, zajednički je stav Hrvatske i Irana.