Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin primio veleposlanika Švicarske Marcusa Ursa Kaisera

Zagreb - Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskoga sabora dr.sc. Furio Radin primio je danas u radni posjet veleposlanika Švicarske u Republici Hrvatskoj dr. Marcusa Ursa Kaisera.

Švicarski je veleposlanik pokazao značajan interes za aktualna pitanja vezana za prava nacionalnih manjina, istaknuvši pritom zadovoljstvo zbog izjave hrvatskog premijera kako nacionalne manjine predstavljaju bogatstvo jedne države. Ističući napredak u zaštiti prava nacionalnih manjina, dr. Radin je konstatirao kako su bilateralni odnosi Švicarske i Hrvatske na vrlo visokoj razini, te kako bi se Hrvatska po pitanju regulacije prava nacionalnih manjina morala ugledati na Švicarsku

Jedan od konkretnih modela suradnje Hrvatske i Švicarske, složili su se sugovornici, svakako je gospodarska suradnja koja može postati još i bolja zahvaljujući velikom broju hrvatskih državljana koji žive u Švicarskoj, te hrvatskim naporima u procesu prihvaćanja europskih standarda i normi kako bi se stvorili svi uvjeti za povećanje stranih, u ovom slučaju švicarskih investicija u hrvatsko gospodarstvo.

Gospodarski napredak, kao rezultat takve suradnje, imat će velik utjecaj i na rješavanje svih pitanja koja se tiču zaštite prava nacionalnih manjina, rečeno je u zaključku sastanka.