Milorad Pupovac primio veleposlanika Talijanske Republike Adriana Chiodija Cianfaranija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjske poslove Milorad Pupovac primio je veleposlanika Talijanske Republike Adriana Chiodija Cianfaranija. 

Predsjednik Odbora za vanjske poslove Milorad Pupovac uvodno je poželio novomu talijanskom veleposlaniku uspješan rad te dodao da Hrvatska ima izvrsne bilateralne i prijateljske odnose s Italijom. 

Kao vrlo važnu sastavnicu odnosa dviju zemalja veleposlanik Adriano Chiodi Cianfarani izdvojio je parlamentarnu suradnju čiji je potencijal važan te dodao da brojna talijanska nacionalna manjina u Hrvatskoj te hrvatska nacionalna manjina u Italiji mnogo doprinose prijateljstvu susjednih zemalja. 

U nastavku je bilo riječi o modalitetima suradnje Italije i Hrvatske u sklopu mediteranske regije te Europske unije. Razgovaralo se i o stanju u regiji s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o aktualnoj izbjegličkoj krizi, a veleposlanik Chiodi Cianfarani istaknuo je kako Italija ima veliko iskustvo s izbjeglicama otprije nekoliko godina te da nastalu situaciju treba promatrati kao "europski problem", a ne problem neke pojedinačne zemlje. 
 

Author: Služba za medije