Saborsko Izaslanstvo izvijestilo o posjetu Parlamentarnoj skupštini NATO-a

Zagreb - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a održalo je danas konferenciju za novinare o svojim aktivnostima prilikom nedavnoga posjeta Bruxellesu. Saborsko Izaslanstvo, na na čelu s voditeljem dr. sc. Krešimirom Ćosićem, izvijestilo je o vođenim razgovorima na temu skorašnjeg NATO summita u Istambulu, te o aktivnostima NATO-a na Balkanu i NATO-ovoj ulozi u borbi protiv terorizma.

Konferenciji su prisustvovali i članovi Izaslanstva Vladimir Pleša i Mato Štimac, te savjetnik Izaslanstva Jozo Petrović. Krešimir Ćosić istaknuo je kako je suradnja Hrvatskoga sabora s institucijama NATO-a, posebno s Parlamentarnom skupštinom, od izuzetnog značenja za približavanje Hrvatske članstvu u Savezu. 

Parlamentarna skupština NATO-a međuparlamentarna je organizacija koja okuplja zakonodavce zemalja članica Sjevernoatlantskog saveza, kao i dvadeset pridruženih članica. Skupština predstavlja forum za međunarodni parlamentarni dijalog o pitanjima sigurnosti, politike i ekonomije. 

Hrvatski sabor ima stalno Izaslanstvo u Parlamentarnoj Skupštini NATO-a od sredine 2000. godine.