Ivan Bagarić sudjelovao na tradicionalnom molitvenom doručku u Europskom parlamentu

Bruxelles - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Bagarić sudjelovao je na tradicionalnom molitvenom doručku koji je održan u Europskom parlamentu.

Riječ je o susretu koji je okupio više od tri stotine sudionika iz gotovo svih zemalja članica Europske unije, kao i Rusije, Ukrajine i drugih europskih država. Na skupu je sudjelovalo i više od trideset zastupnika Europskog parlamenta.

Glavni gost bio je predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Pöttering koji je naglasio kako su korijeni europske kulture čvrsto povezani s kršćanstvom te da suvremena politika uvijek mora biti u službi čovjeka, kao i zaštite ljudskog dostojanstva. Podsjetio je na dugotrajan proces pomirenja u Europi nakon Drugoga svjetskog rata, kao i na ujedinjenje europskog kontinenta nakon raspada komunizma.

Ovim povodom Ivan Bagarić održao je izlaganje o svom putu u hrvatsku politiku s naglaskom na angažmanu u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Tijekom službenog programa Bagarić se susreo sa zamjenikom premijera Nizozemske Andréom Rouvoetom, koji je također sudjelovao na molitvenom doručku. 

Održan je i kratak razgovor sa slovenskim zastupnikom u Europskom parlamentu Alojzom Peterleom. Ovo je prvi put da je zastupnik Hrvatskoga sabora sudjelovao na ovom važnom događaju.

Author: Služba za odnose s javnošću