Vesna Pusić primila izaslanstvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić održala je sastanak s izaslanstvom Povjerenstva za vanjsku politiku Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom Povjerenstva Slavkom Matićem.

Središnja tema sastanka bila je uloga i način rada Nacionalnog odbora u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Predsjednica Odbora Vesna Pusić rekla je kako je Nacionalni odbor osnovan 2005. godine kao rezultat konsenzusa svih parlamentarnih stranaka o pristupanju Hrvatske EU. Upoznavši goste s ulogom Odbora kao sustava parlamentarnog nadzora pristupnih pregovora, ukratko je iznijela trenutačnu fazu pregovaračkog procesa, zaključivši kako se nada da će proces biti zaključen do kraja 2009. godine. 

Kako je ulazak u euroatlantske integracije vanjskopolitički prioritet BiH, predsjednika Povjerenstva za vanjsku politiku Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Slavka Matića, kao i članove Povjerenstva, zanimali su najvažniji elementi rada Nacionalnog odbora. Kao ključne elemente Vesna Pusić je izdvojila uključivanje svih zainteresiranih strana u proces pristupanja te intenzivnu komunikaciju s građanima u svim njegovim fazama. U tom smislu posebno je istaknula okrugle stolove, u organizaciji Nacionalnog odbora, koji uz predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti okupljaju i niz stručnjaka te predstavnike nevladinih organizacija i medija.

Author: Služba za odnose s javnošću