Predsjednik Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio veleposlanika Sichana Siva

Predsjednik Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković razgovarao je danas s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država pri Ekonomskom i socijalnom vijeću UN-a (ECOSOC) Sichanom Sivom.

Tom je prilikom veleposlanik Siv istaknuo prioritete i ciljeve koji proizlaze iz Milenijske deklaracije 54 zemlje članice tog UN-ovog tijela kao što su: jačanje demokracije, osiguravanje poduzetničke slobode, izgradnja mira i sprječavanje sukoba, borba za ljudska prava, borba protiv trgovine ljudima, terorizma, siromaštva. Naglašavajući kako bi za još efikasniju i kvalitetniju realizaciju tih prioriteta trebalo provesti reformu organizacije UN-a, veleposlanik je zatražio podršku Republike Hrvatske u najnovijim inicijativama SAD-a u ECOSOC-u vezanim za osiguravanje tržišne slobode, jačanje demokracije i zaštitu ljudskih prava.

Predsjednik Odbora Gordan Jandroković u potpunosti je podržao značaj i važnost ciljeva ECOSOC-a, te dodao kako Republika Hrvatska kao sastavni dio svoje politike podržava sve inicijative koje idu u pravcu zaštite i promicanja ljudskih prava, jačanju demokracije, zaštiti tržišne slobode, te doprinose borbi protiv terorizma i trgovine ljudima.

U zaključku sastanka Jandroković je naglasio kako Republika Hrvatska kao potencijalni kandidat za članstvo u EU i NATO, podršku i sudjelovanje u tim incijativama smatra sastavnim dijelom ispunjavanja kriterija u procesima europske i svjetske integracije Republike Hrvatske.