Milorad Pupovac primio grčku veleposlanicu Ouraniju Arvaniti

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac primio je veleposlanicu Helenske Republike Ouraniju Arvaniti.

Bilateralne odnose Helenske Republike i Republike Hrvatske sugovornici su ocijenili zadovoljavajućima i bez otvorenih pitanja. "Podupirali smo Hrvatsku od njezinog osamostaljenja, kao i za vrijeme trajanja pregovaračkog procesa, a taj trend nastavit će se i u budućnosti", istaknula je veleposlanica Arvaniti. Naglasila je kako očekuje da će parlament Helenske Republike u što skorije vrijeme ratificirati hrvatski ugovor o pristupanju Europskoj uniji. Veleposlanica je u nastavku uputila čestitke predsjedniku Odbora Pupovcu na ponovnom izboru za zastupnika u Hrvatskom saboru te na novoj važnoj funkciji predsjednika Odbora za vanjsku politiku. 

Veleposlanica Arvaniti i predsjednik Odbora Pupovac razmijenili su stajališta o završenom referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, izrazivši zadovoljstvo njegovim pozitivnim ishodom. Razgovaralo se još i o intenziviranju parlamentarne suradnje dviju zemalja, posebice u kontekstu razmjene iskustava dvaju odbora za vanjsku politiku.

Author: Služba za odnose s javnošću