Milorad Pupovac primio izraelskog veleposlanika Yosefa Amranija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac primio je veleposlanika Države Izrael Yosefa Amranija. 

Bilateralni odnosi Izraela i Hrvatske su vrlo dobri i bez otvorenih pitanja, uvodno je istaknuo predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac. Međusobni odnosi odvijaju se vrlo intenzivno i to na najvišim političkim razinama, suglasni su sugovornici. Parlamentarna suradnja je vrlo dinamična, a tome doprinose i aktivnosti međuparlamentarnih skupina prijateljstva Hrvatskoga sabora i Knesseta, konstatirali su Amrani i Pupovac. Na području znanosti i obrazovanja dvije zemlje intenzivno surađuju, a u budućnosti se očekuje još više zajedničkih projekata na obostranu korist na tom području, kazao je veleposlanik. 

Veleposlanik Amrani istaknuo je da predsjednik Josipović i ministrica vanjskih poslova Pusić sljedeći tjedan putuju u službeni posjet Izraelu. To je još jedna odlična prilika za razmjenu iskustava i nastavak kontinuirane suradnje dviju prijateljskih zemalja, kazao je veleposlanik. Amrani je uputio čestitke Miloradu Popovcu povodom izbora za predsjednika Odbora za vanjske poslove Hrvatskoga sabora. Pupovac je u nastavku razgovora predstavio glavne interese i rad Odbora, istaknuvši pritom Europsku uniju i odnose u regiji kao ključne vanjskopolitičke teme. U interesu Republike Hrvatske su sigurnost i stabilnost regije, a podupiremo i europsku perspektivu susjednih zemlja, istaknuo je Pupovac. Bilo je riječi i o političkoj situaciji na Bliskom istoku.

Author: Služba za odnose s javnošću