Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio veleposlanika Republike Slovenije Vojka Volka

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio je veleposlanika Republike Slovenije Vojka Volka.

Pupovac je uvodno naglasio važnost odnosa sa Slovenijom, kako u smislu poticanja zajedničkog nastupanja u okviru Europske unije tako i u jačanju suradnje u regiji. Sugovornici su otvorili niz tema među kojima su jačanje gospodarske suradnje, ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora i rješavanje preostalih otvorenih pitanja između dviju zemalja. Obostrano je izraženo zadovoljstvo potpisivanjem arbitražnog sporazuma i izborom članova arbitražnog tima.

Milorad Pupovac predstavio je jačanje uloge Odbora za vanjsku politiku u vanjskopolitičkom pozicioniranju Hrvatske, posebno u razdoblju nakon pristupanja Hrvatske EU. U okviru sastanka najavljen je i prvi susret Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora s vanjskopolitičkim odborom slovenskog parlamenta, što je veleposlanik Volk posebno pozdravio.

Govoreći o razvijanju odnosa u regiji, istaknuta je obostrana spremnost za jačanjem i razvojem novih načina suradnje s ciljem što jačeg gospodarskog povezivanja. Sastanak je zaključen dogovorom o daljnjoj suradnji.

Author: Služba za odnose s javnošću