Milorad Pupovac primio finskog veleposlanika Juhu Ottmana

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio je veleposlanika Republike Finske u Republici Hrvatskoj Juhu Ottmana. 

Ukupni politički odnosi Finske i Hrvatske su vrlo dobri, uvodno su istaknuli sugovornici. Međusobna gospodarska suradnja dviju zemalja odvija se kontinuirano kao i suradnja na području znanosti i obrazovanja. U budućnosti se očekuje nastavak i razvoj partnerskih odnosa u istom intenzitetu kao što je to i dosad bio slučaj, slažu se Ottman i Pupovac. Kontinuiranoj suradnji svakako pridonose i međuparlamentarne skupine prijateljstva dvaju parlamenata, ustvrdili su. 

U nastavku se razgovaralo o aktivnostima Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora u ovom sazivu. Glavne vanjskopolitičke teme u radu Odbora su Europska unija i odnosi u regiji, istaknuo je Pupovac. Pritom je naglasio važnost očuvanja sigurnosti i stabilnosti u regiji kao i podršku susjednim zemljama na putu priključenja Europskoj uniji.

Veleposlanik Ottman uputio je čestitke povodom pozitivnog ishoda referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Ratifikacija hrvatskoga ugovora o pristupanju EU očekuje se vrlo skoro u finskom parlamentu, istaknuo je veleposlanik. U nastavku je bilo riječi o predstojećim zakonodavnim aktivnostima Hrvatskoga sabora.

Author: Služba za odnose s javnošću