Gordan Jandroković primio veleposlanika Republike Indije

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u posjet veleposlanika Republike Indije Rajiva Misru. Obostrano je izraženo zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa dviju država između kojih nema otvorenih pitanja, te je istaknuta želja za jačanjem daljnjih odnosa na svim poljima od zajedničkog interesa, a posebice parlamentarnih veza. 

Jandroković je rekao kako s hrvatske strane postoji velik interes za jačanjem suradnje te da Hrvatska očekuje potporu Indije za svoju kandidaturu za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti 2008.-2009. godine. Osvrnuo se na sudjelovanje predsjednika Mesića na nedavno održanom summitu nesvrstanih gdje je Hrvatska bila u statusu promatrača, rekavši da osim dva vanjskopolitička cilja – ulaska u EU i NATO, oko kojih postoji i parlamentarni konsenzus, Hrvatska želi razvijati dobre i sadržajne odnose i s drugim zemljama, posebice s Indijom, s kojom je povezuju snažne veze iz prošlosti te interes gospodarstvenika.  

Veleposlanik Indije je rekao da Indija podržava približavanje Hrvatske euroatlantskim integracijama, ali isto tako želi i jačanje bilateralnih odnosa na svim poljima.