Ratko Gajica primio Izaslanstvo Državne Dume Ruske Federacije

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ratko Gajica primio je u službeni posjet Izaslanstvo Rusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Državne Dume Ruske Federacije.

Ratko Gajica upoznao je goste s brojem i sastavom zastupnika u Hrvatskom saboru te sa strukturom odbora Hrvatskog sabora.

U nastavku se razgovaralo o gospodarskoj suradnji dviju zemalja. Voditelj Izaslanstva Rusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Državne Dume Ruske Federacije Aleksandar Nikolaevič Kljukin kazao je kako će međusobna suradnja dvaju parlamenata sigurno pridonijeti razvoju gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, te je dodao da su parlamentarci  iz ove dvije skupine prijateljstva prva instanca koja će nastojati ukloniti poteškoće, ako do njih dođe, u gospodarskoj suradnji. 

Ratko Gajica se složio te je u nastavku kazao kako Ruska Federacija predstavlja bitan faktor u okviru političke i ekonomske situacije u svijetu. Članovi Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva podupiru međuparlamentarnu suradnju dviju država te smatraju da međusobna razmjena iskustava može donijeti korist objema državama.

U razgovoru s predsjednikom Odbora za međuparlamentarnu suradnju Hrvatskog sabora Miloradom Pupovcem i članovima Odbora razgovaralo se  o područjima suradnje u okviru gospodarske diplomacije. Voditelj Izaslanstva Rusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Državne Dume Ruske Federacije ustvrdio je da su mogućnosti za strani kapital u Ruskoj Federaciji velike te da bi RH trebala pokazati više inicijative u gospodarskoj i znanstveno-tehničkoj suradnji s Ruskom Federacijom. 

Obje grupe prijateljstva složile su se da se zajednički interesi dviju zemalja nalaze u područjima: energetike, brodogradnje, kulture, znanosti, prehrambene industrije i farmaceutike.