Gordan Jandroković i Neven Mimica primili izvjestitelja za Republiku Hrvatsku u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primili su u službeni posjet izvjestitelja za Republiku Hrvatsku u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta Hannesa Swobodu.

Izvjestitelj za Republiku Hrvatsku u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta Hannes Swoboda informirao je predsjednike dvaju Odbora o nacrtu Izviješća za Hrvatsku.

Swoboda je posebno istaknuo ulogu koju Republika Hrvatska ima u regiji, zatim napredak u procesima dosadašnjih reformi te dobru suradnju s tribunalom u Haagu. Kazao je kako će biti još prijedloga za izmjene u Izvještaju, a tijekom travnja Izvještaj će biti na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. Pregovori za pristupanje EU trebali bi biti zaključeni do početka 2009. godine kako bi taj proces bio dovršen prije izbora za Europski parlament, podsjetio je Swoboda. 

Neven Mimica konstatirao je da je Hrvatski sabor vrlo zainteresiran za sve što će Europski parlament poduzeti glede Izviješća za Hrvatsku te da daje bezrezervnu podršku provedbi reformi koje su nužne. Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo nacrtom Izviješća te dodao kako će Hrvatska u sadržajnom i formalnom smislu biti spremna za članstvo u EU.

Author: Služba za odnose s javnošću