Milorad Pupovac primio predsjednika Interparlamentarne unije

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac sa članovima Odbora primio je u službeni posjet predsjednika Interparlamentarne unije Piera Ferdinanda Casinija.

Milorad Pupovac i Pier Ferdinand CasiniRazgovaralo se o dužnostima i osnovnim ciljevima Odbora za međuparlamentarnu suradnju Hrvatskog sabora, a to su: orijentacija prema procesu pristupanja EU, suradnja s parlamentima u regiji i zemljama susjedima, te aktivnosti u međunarodnim parlamentarnim institucijama.
Pier Ferdinando Casini istaknuo je kako je vrlo važna suradnja u okviru međunarodnih parlamentarnih odbora, te da je nužno jačanje uloge parlamenata u parlamentarnoj demokraciji. Italija je vrlo angažirana kako bi Hrvatska što prije postala članicom EU, zaključeno je na sastanku. 

Predsjednik Interparlamentarne unije i bivši predsjednik Zastupničkog doma Talijanske Republike Pier Ferdinando Casini sastao se i s predsjednikom Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, zastupnikom talijanske manjine u Hrvatskom saboru i predsjednikom Talijanske unije Furiom Radinom, uz nazočnost predsjednika Izvršnog odbora Talijanske unije Maurizia Tremula.

Author: Služba za odnose s javnošću