Valter Drandić primio predsjednika Interparlamentarne unije

Zagreb- Predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji i voditelj Hrvatsko-talijanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Valter Drandić sa članovima Izvršnog odbora i Skupine, uz nazočnost zastupnika u Hrvatskom saboru Valtera Poropata, primio je u službeni posjet predsjednika Interparlamentarne unije i bivšeg predsjednika Zastupničkog doma Talijanske Republike Piera Ferdinanda Casinija.

Sastanak je otvoren razgovorom o intenziviranju međuparlamentarne suradnje i jačanju interparlamentarnog aspekta u parlamentarnoj diplomaciji. Kao glavni zadaci Interparlamentarne unije za predstojeće razdoblje izdvojeni su problemi zagađenja okoliša, siromaštvo i bolesti, od kojih je posebno istaknut problem AIDS-a, kojima će se pristupiti kroz suradnju sa Svjetskom trgovinskom organizacijom. 

Zastupnici Hrvatskog sabora zahvalili su predsjedniku Interparlamentarne unije i bivšem predsjedniku Zastupničkog doma Talijanske Republike Pieru Ferdinandu Casiniju na kontinuiranoj potpori koju Italija pruža Republici Hrvatskoj na putu za članstvo u Europskoj uniji. 

Na sastanku je pokrenuta inicijativa za jačanjem parlamentarne suradnje Hrvatske i Italije kroz parlamentarne skupine prijateljstva.

Author: Služba za odnose s javnošću