Gordan Jandroković primio saveznu ministricu vanjskih poslova Republike Austrije

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković primio je u posjet saveznu ministricu vanjskih poslova Republike Austrije Ursulu Plassnik.

Gordan Jandroković zahvalio je ministrici Plassnik na njezinom osobnom angažmanu i snažnoj potpori Republike Austrije Hrvatskoj na putu prema članstvu u Europskoj uniji. Istaknuvši prijateljske odnose dviju zemalja i njihovu važnost za daljnju suradnju, ministrica Ursulla Plassnik naglasila je kako je otvaranje pristupnih pregovora, u prvom redu, ipak zasluga same Hrvatske i njezinih postignuća. Čestitavši Hrvatskoj na ohrabrujućem izvještaju Europske komisije, skrenula je pozornost na vodeću ulogu RH u regiji koja svojim primjerom i utjecajem može biti model za ostale zemlje Jugoistočne Europe na njihovom približavanju euroatlantskim asocijacijama.

Sugovornici su se složili da započete reforme javne uprave i pravosuđa, kao i borba protiv korupcije predstavljaju zadatke koje Hrvatska mora riješiti, ne zbog uvjeta postavljenih od strane EU, već zbog kvalitete života svojih građana i cjelokupnog razvoja. ''Hrvatska je danas okrenuta gospodarskim i socijalnim pitanjima, te kontinuiranom razvoju građansko-demokratskog sustava'', dodao je Gordan Jandroković.

U završnom dijelu sastanka razgovaralo se o komunikacijskoj strategiji i adekvatnom informiranju građana o prednostima ulaska RH u Europsku uniju, te o stanju u regiji, gdje je još jednom istaknuta važna uloga Hrvatske u osiguravanju stabilnosti i pokretanju daljnjeg razvoja.