Krešimir Ćosić primio predsjednika Odbora za vanjske poslove Sejma

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić primio je u službeni posjet predsjednika Odbora za vanjske poslove Sejma Republike Poljske Pavela Zalewskog.

Na sastanku se razgovaralo o globalnim sigurnosnim pitanjima, krizi u Afganistanu te stanju u regiji jugoistočne Europe. Svojim iskustvima Republika Hrvatska može sudjelovati u razrješavanju kompleksnih sigurnosnih pitanja koja su socijalne, gospodarske i političke prirode te na taj način može dati svoj doprinos u razrješavanju krize u Afganistanu, ustvrdio je Ćosić. Pavel Zalewski osvrnuo se na sigurnosnu situaciju u širem okruženju Hrvatske. Ćosić smatra da u regiji nema potencijalnih vojnih konflikata, ali sigurnosne tenzije pri rješavanju statusa Kosova su kompleksne prirode i tu međunarodna zajednica mora pronaći adekvatna rješenja.

U nastavku se razgovaralo i o budućem članstvu Republike Hrvatske u EU i NATO savezu. Obje strane složile su se kako je ovakva vrsta razmjena ideja i mišljenja o pitanju globalne sigurnosti od obostrane važnosti.