Petar Selem sastao se s rektorom Sveučilišta u Zagrebu Aleksom Bjelišem

Zagreb - Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem sastao se s rektorom Sveučilišta u Zagrebu Aleksom Bjelišem.

Teme razgovora bile su aktualni problemi i planovi Sveučilišta, posebno u okviru suradnje s Hrvatskim saborom. Rektor zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš upoznao je Petra Selema sa smjernicama za rješavanje statusa djece branitelja, koji bi trebao biti poznat do kraja ožujka kako bi se pristupilo pripremama za sljedeću akademsku godinu. Također ga je izvijestio o napredovanju projekta za preseljenje jednog dijela fakulteta u prostore bivše vojarne Borongaj, čime bi taj dio grada postupno dobivao karakter sveučilišnoga kampusa sa svim pratećim sadržajima. Petar Selem obećao je potporu projektima, kao i nastavak suradnje Hrvatskog sabora i Sveučilišta u Zagrebu u svrhu modernizacije i podizanja kvalitete visokog školstva.

Posebno je istaknuta ideja povezivanja fakulteta i pratećih prostora u nekoliko žarišnih centara u gradu čime bi se upotpunila slika Zagreba kao sveučilišnoga grada.

Author: Služba za odnose s javnošću